Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/9/3/9/nisik.no/httpd.www/wp-content/plugins/improved-include-page/iinclude_page.php on line 283 Grunnopplæring i røykdykking « NISIK

Grunnopplæring i røykdykking

10. – 12. mai gjennomførte NISIK grunnopplæringskurs for røykdykking til industrivern på Sunnhordaland med deltakere fra Wärtsilä Norway og Aker Solutions. Kurset gjennomføres etter retningslinjer fra NSO (Næringslivets sikkerhetsorganisasjon) og leder frem til røykdykkersertifikat for industrien.

Røykdykking er et praktisk spennende emne og de 12 elevene som gjennomførte kurset hadde noen flotte dager. Vi er overbevist om at de hadde et godt utbytte av opplæringen som ble gitt og vi er veldig fornøyd med gjennomføringen.

Kurset er på 20 timer og inneholdt litt teori om brannvern, fysiologi, påkledning, utstyr, teknikk og taktikk. Vi startet med «kalde» tilvendingsøvelser før vi går inn i varmen. Øvelsene som ble gjennomført har forskjellige vanskelighetsgrader innen søk, redning og slukking.

For første gang brukte vi et øvingsfelt på Lervik. Dette fungerte utmerket. En av våre styrker er fleksibilitet. Derfor kan vi gjennomføre kurs hos kunden eller så finner vi en løsning i nærområdet. Dette har vi lang erfaring med.

Vi takker lokalt brannvesen for god tilrettelegging for oss på disse fantastiske dagene.